Bitcoin is een digitale munteenheid waarmee je via internet kunt betalen. Je koopt Bitcoin via internet en je bewaart de gekochte Bitcoin in een digitale portemonnee op je computer. Wanneer je een betaling doet met Bitcoin zal de betaling direct plaatsvinden zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank. Hierdoor is het mogelijk om erg snel een bedrag over te maken naar een ander persoon of naar een bedrijf. De transactiekosten voor een betaling met Bitcoin zullen erg laag zijn omdat er geen bank nodig is.

Je zult wel transactiekosten betalen wanneer je Bitcoin aankoopt met geld of wanneer je de Bitcoin wilt inwisselen voor geld. Elke Bitcoin is uniek wat inhoudt dat een Bitcoin die verdwijnt niet te vervangen zal zijn. Dit maakt het zeer lastig om Bitcoin te vervalsen of om fraude te plegen met Bitcoin. Omdat elke Bitcoin unieke eigenschappen heeft is het gemakkelijk om de Bitcoin te herkennen en te controleren. De prijs van Bitcoin staat niet vast, waardoor de prijs sterk kan schommelen. Door de koers van de Bitcoin goed te volgen kun je erachter komen hoeveel de Bitcoin waard zijn.   

 

De prijs van Bitcoin

De prijs van Bitcoin kan van dag tot dag sterk verschillen. Via internet kun je erg gemakkelijk de prijzen van Bitcoin van Nederlandse aanbieders vergelijken zodat je nooit te veel betaalt voor je Bitcoin. Door de prijzen goed te vergelijken kun je de goedkoopste aanbieder vinden en zul je je Bitcoin kunnen verkopen voor de beste prijs. Het is heel eenvoudig om Bitcoin te kopen via internet. Vaak kun je hiervoor gebruik maken van iDEAL. De websites die het mogelijk maken om Bitcoin te kopen en te verkopen worden ook wel wisselkantoren genoemd.

Het kopen van Bitcoin bij een wisselkantoor is de meest eenvoudige manier om aan Bitcoin te komen. Het kopen van Bitcoin via een wisselkantoor is echter niet de meest voordelig manier om aan Bitcoin te komen, dit komt omdat het wisselkantoor namelijk altijd kosten berekent voor het kopen of verkopen van Bitcoin. Je kunt voor kiezen om Bitcoin te kopen of te verkopen via een ruilbeurs die ook wel de exchange wordt genoemd. Door de lage kosten is de exchange een goed alternatief voor een wisselkantoor. Nadelig is echter dat de exchange tijdrovender is en dat het lastiger is dan het kopen of verkopen van Bitcoin via een wisselkantoor.

De waarde van Bitcoin

Wat de waarde is van Bitcoin is gemakkelijk om internet te vinden door te kijken naar de huidige koers. Vaak is het mogelijk om de koers van de afgelopen maand te bekijken of de complete geschiedenis van de koers. Op deze manier kun je een goed beeld krijgen van de waarde van de Bitcoin en wordt het wat makkelijker om in te schatten hoe het met de koers zal gaan. De waarde van Bitcoin verschilt zo sterk dat de waarde zelfs per dag erg kan verschillen. Sinds de start van Bitcoin in 2009 zijn de prijzen behoorlijk gestegen. Zo had 1 Bitcoin in 2009 een waarde van ongeveer 0,06 dollar, terwijl de waarde op dit moment varieert van zo’n 600 tot 800 dollar. Het is dus erg belangrijk om de koers van de Bitcoin goed in de gaten te houden wanneer je van plan bent om Bitcoin te kopen of te verkopen.

 

Bitcoin koers grafiek

Via internet is het heel gemakkelijk om de wisselkoers van Bitcoin te bekijken. Op deze manier kun je erg gemakkelijk de koers volgen en kun je snel zien wat de Bitcoin op dat moment waard zijn. Er zijn grafieken beschikbaar die de koers van de laatste 24 uur laten zien, de laatste maand of de complete geschiedenis van de Bitcoin. In een grafiek die de koers van de afgelopen 24 uur laat zien kun je vaak per uur zien wat de waarde is van de Bitcoin op dat moment.

In een grafiek die de koers van de afgelopen maand laat zien kun je per dag zien wat de waarde is van de Bitcoin. In een grafiek die de complete geschiedenis van de Bitcoin laat zien kun je zien op welke momenten de waarde van de Bitcoin toeneemt of afneemt. Dit kan erg handig zijn wanneer je van plan bent om Bitcoin te kopen of te verkopen, vooral wanneer je weet dat de waarde van de Bitcoin sterk kan variëren.

Rate this post
(Visited 47 times, 1 visits today)