Wanneer je gebruik maakt van Bitcoin is het natuurlijk erg belangrijk om je digitale geld goed op te slaan. Je kunt Bitcoin opslaan in een digitale portemonnee die ook wel een wallet wordt genoemd. Deze wallet kun je op je computer hebben staan, hoewel het ook mogelijk is om de wallet op een usb-stick te zetten of op een externe harde schijf. Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijf je digitale portemonnee of wallet te laten beheren. Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat je al je Bitcoin kwijt bent zodra je je wallet kwijt bent.

Wanneer je computer crasht of wanneer je je usb-stick kwijtraakt zullen al je Bitcoin verdwenen zijn. Het is dus verstandig om goed te bedenken hoe en waar je al je Bitcoin bewaart. Het voordeel van het zelf beheren van je Bitcoin is dat ze op elk moment bereikbaar zijn. Het nadeel is de mogelijkheid dat je de Bitcoin kan verliezen. Het voordeel van het laten beheren van je Bitcoin is voornamelijk dat je Bitcoin altijd veilig zijn opgeslagen en je niet langer het risico loopt om je Bitcoin te verliezen. Een nadeel is het risico van het laten beheren van je Bitcoin door een bedrijf. Het bedrijf kan namelijk failliet gaan of zou je Bitcoin kunnen verliezen.

Digitale portemonnee

Wanneer je er voor kiest om de Bitcoin op te slaan in een digitale portemonnee of wallet dan is het belangrijk om van te voren goed te bekijken hoe dit werkt en waar je rekening mee moet houden. In je digitale portemonnee of wallet bevinden zich geen Bitcoin maar één of meerdere sleutels die je toegang verlenen tot je Bitcoin. Deze sleutels zijn vereist om toegang te krijgen tot je Bitcoin en zijn dus ontzettend belangrijk. Een wallet is altijd beschikbaar en is te koppelen aan je smartphone.

Op deze manier is de wallet ook overal waar je bent beschikbaar. Je kunt er voor kiezen om zelf je Bitcoin te bewaren in een wallet op je computer maar je kunt er ook voor kiezen om een bedrijf of dienst je wallet te laten beheren. Dit kan erg handig zijn wanneer je het lastig vindt om zelf je Bitcoin te beheren of wanneer je het veiliger vindt om een bedrijf of dienst je Bitcoin te laten beheren.

Beveiligd account

Om veilig je Bitcoin op te slaan is het erg belangrijk dat je computer goed beveiligd en beschermd is tegen zowel virussen, hackers of diefstal. Wanneer je erg veel Bitcoin in je bezit hebt is het verstandig om deze niet op 1 plek te bewaren. Het kan namelijk veel veiliger zijn om je Bitcoin te verspreiden over meerdere plekken, wallets of diensten.

Andere handige tips voor het veilig opslaan van je Bitcoin is het maken van een goed en sterk wachtwoord en het maken van een uniek wachtwoord dat je nergens anders voor gebruikt. Het is aan te raden om een zeer complex wachtwoord te gebruiken voor je account dat je voorziet van zowel cijfers, letters en tekens. Maak een uniek wachtwoord aan dat je niet gebruikt voor andere accounts. Op deze manier is het heel goed mogelijk om je Bitcoin veilig op te slaan en voorkom je dat je Bitcoin niet goed beschermd zijn. 

Veilig Bitcoin opslaan

Voor het veilig opslaan van je Bitcoin zijn er een aantal tips beschikbaar. Door deze tips te volgen zullen je Bitcoin veilig opgeslagen zijn en voorkom je dat je je Bitcoin kwijtraakt. Het is erg belangrijk om niet al je Bitcoin op één plek op te slaan. Zorg er voor dat een grote hoeveelheid Bitcoin in een wallet te vinden zijn die zich bevindt op een goed beveiligde computer. Bewaar een grote hoeveelheid Bitcoin dus nooit op een usb-stick. Omdat het mogelijk is om een back-up te maken van je Bitcoin is het erg verstandig om hier gebruik van te maken.

Op deze manier zul je altijd je Bitcoin kunnen bereiken voor het geval je computer is gecrasht of je je usb-stick kwijt bent geraakt. Vaak biedt een bedrijf of een online dienst de mogelijkheid om heel gemakkelijk een back-up te maken. Kies dus altijd voor een bedrijf of dienst die deze mogelijkheid aanbiedt om zo zeker te weten dat je Bitcoin veilig opgeslagen zijn.

Wil je de bitcoins uit je wallet verkopen? Lees hier meer over bitcoin verkopen.

Wil je zien waar je bitcoin kan uitgeven in Nederland? Bekijk hier de lijst met bitcoin winkels.

Rate this post
(Visited 152 times, 1 visits today)