Bitcoin is het beste te vergelijken met digitaal geld. Je kunt Bitcoin op dezelfde manier gebruiken als regulier geld door het te gebruiken als betaalmiddel of door Bitcoin te sparen. De waarde van Bitcoin is afhankelijk van de koers en kan sterk verschillen. Zo is de waarde van 1 Bitcoin in een periode van zo’n 7 jaar gestegen van ongeveer 0,06 dollar tot 600 of zelfs wel 800 dollar.

Je kunt Bitcoin gemakkelijk naar een ander persoon of naar een bedrijf versturen zonder tussenkomst van een bank. Hierdoor zal de transactie snel en goedkoop plaatsvinden, zelf wanneer er een transactie plaatsvindt naar het buitenland. Het is ook erg gemakkelijk om te betalen met Bitcoin omdat dit snel via internet gedaan kan worden. Bitcoin wordt ook wel geld in de cloud genoemd omdat het altijd en overal beschikbaar is. Omdat elke Bitcoin uniek is zijn ze goed te controleren en te beheren waardoor het erg lastig is om fraude te plegen. Hierdoor is het heel veilig om met Bitcoin te betalen. 

Hoe werkt Bitcoin

Wanneer je van plan bent om Bitcoin te kopen is het verstandig om je eerst goed te verdiepen in de mogelijkheden. De prijs van 1 Bitcoin hangt af van de koers van dat moment. Houdt de koers dus goed in de gaten om zo Bitcoin op het goede moment te kopen. Je kunt via internet de koers van de afgelopen 24 uur bekijken, van de afgelopen maand of van de volledige geschiedenis van de Bitcoin. Door de koers goed te bestuderen kun je achter bepaalde patronen komen en kun je inschatten wat het juiste moment zal zijn om Bitcoin te kopen of te verkopen.

Wanneer je Bitcoin hebt gekocht zullen deze bewaard worden in je digitale portemonnee of je wallet. Je kunt erg gemakkelijk betalen met Bitcoin via internet of via een smartphone. De transacties zijn erg veilig en gemakkelijk om uit te voeren via je computer of via je smartphone. Om een betaling uit te voeren via je smartphone scan je een QR-code. Voor het ontvangen van Bitcoin heb je een speciaal bitcoin-adres nodig waarop je de betaling kunt ontvangen. Je kunt er voor kiezen om de ontvangen Bitcoin direct om te laten zetten naar geld. 

Hoe kun je Bitcoin kopen

Je kunt Bitcoin op veel verschillende manieren kopen. De meest gebruikte manier is het kopen van Bitcoin via een wisselkantoor. Dit is een erg snelle en goedkope manier voor het kopen van Bitcoin. Een wisselkantoor koopt zelf Bitcoin in en verkoopt deze weer door. Er wordt vaak een toeslag berekend voor het kopen van Bitcoin bij een wisselkantoor waardoor het vaak een iets duurdere optie is dan het kopen van Bitcoin via de exchange.

De exchange verkoopt geen Bitcoin maar biedt mensen de mogelijkheid om Bitcoin te kopen en te verkopen. Je koopt in dat geval Bitcoin direct bij een verkoper waardoor je geen toeslag hoeft te betalen. Dit is vaak een goedkopere maar ook lastigere manier om Bitcoin te kopen. Het kopen van Bitcoin via de exchange neemt vaak ook meer tijd in beslag dan het kopen van Bitcoin via een wisselkantoor. De prijs van de Bitcoin wordt bepaald door het bedrijf of de persoon die de Bitcoin verkoopt. Je bent namelijk vrij om zelf de prijs te betalen waarvoor je de Bitcoin wilt verkopen. 

Bitcoin kopen met iDeal

iDeal en bitcoinOnder Nederlanders is iDeal het meest populaire betalingsmiddel nog altijd. De meesten willen daarom ook bitcoins kopen via iDeal, omdat dit erg eenvoudig is. Gelukkig kan dit erg eenvoudig via een aantal diverse aanbieders. De meeste bekende partij hiervoor is Bitonic, hier kun je eenvoudig via iDeal bitcoin kopen online en dat binnen een paar minuten.

Wat kun je doen met Bitcoin

Wanneer je Bitcoin hebt gekocht zijn er vele verschillende manieren om de Bitcoin te gebruiken. Zo kun je de Bitcoin gebruiken als betaalmiddel via internet maar ook via winkels en bedrijven. Tegenwoordig zijn er namelijk steeds meer winkels die Bitcoin accepteren als geldig betaalmiddel. Je herkent winkels waar je met Bitcoin kunt betalen vaak aan een raamsticker of aan de tekst waarin wordt aangegeven dat je met Bitcoin kunt betalen.

Via internet zijn er veel lijsten te vinden met winkels en bedrijven die Bitcoin accepteren als betaalmiddel. Je kunt internationaal vaak met Bitcoin betalen maar het is ook erg gemakkelijk om een bedrag over te maken naar een bedrijf of een persoon in het buitenland. De transactie zal direct plaatsvinden in tegenstelling tot een internationale overschrijving via de bank. Je hoeft dus nooit lang te wachten wanneer je met Bitcoin betaalt of wanneer je Bitcoin ontvangt als betaling.

Rate this post
(Visited 50 times, 1 visits today)