De Bitcoin is een online valuta. Door middel van de Bitcoin kun je online betalingen doen. Voordat je dit kunt doen moet je eerst een portemonnee hebben. Deze wordt de Bitcoinwallet genoemd. Hiermee kun je een uniek transactieadres aanmaken, Bitcoins beheren, ontvangen of uitgeven. Hierbij kun je kiezen uit een wallet op je computer of een online wallet. Maar voordat je Bitcoins kunt uitgeven, moet je eerst Bitcoins zien te verkrijgen. Hoe kun je deze verdienen? En wat is het minen van Bitcoins?

Het verkrijgen van Bitcoins

Er zijn diverse manieren om aan Bitcoins te komen. De eerste optie is het gratis verdienen van Bitcoins. Er is een speciale website die een overzicht geeft hoe en waar je Bitcoins kunt verdienen. Je moet bijvoorbeeld advertenties bekijken, ze 30 seconden open laten staan of erop klikken. Het is een eenvoudige en gemakkelijke manier om Bitcoins te verdienen. Indien je zo snel mogelijk Bitcoins wilt verdienen, kun je ze het beste kopen. Er zijn diverse aanbieders waar je Bitcoins met iDEAL kunt kopen.

Het delven van Bitcoins

Een andere manier om de valutaeenheid te kunnen verdienen, is het delven van Bitcoins. Dit wordt ook minen of Bitcoin mining genoemd. Het is wel een beetje te vergelijken met goud. Goud dient gedolven te worden en hetzelfde geldt voor Bitcoins. Dit betekent ook dat er geen onbeperkt aantal van is. Er is een maximum van 21 miljoen Bitcoins. Hierdoor worden Bitcoins elke dag een beetje schaarser. Het vermoeden is dat in 2033 het maximum is bereikt.

Bitcoins bestaan uit datablokken

Bitcoins bestaan uit blocks. Deze worden ook wel datablokken genoemd. Een block bevat gedeeltelijk of alle transacties van het Bitcoinnetwerk. Een Bitcoinnetwerk omvat alle gebruikers die gebruikmaken van de munteenheid Bitcoins en onderling transacties laten plaatsvinden. Naast de transacties bevatten de datablokken een referentie naar het vorige block met een zeer ingewikkelde wiskundige puzzel. Deze kan worden opgelost door te minen met een zogenoemde grafische kaart; de FPGA of ASIC. Een block kan meerdere oplossingen bevatten, maar wie als eerste de oplossing van het block vindt, krijgt een beloning. Deze wordt tot op heden minder, omdat elke 210.000 blocks de beloning halveert. Ongeveer elke 10 minuten wordt er een block gevonden. Dit zijn er jaarlijks 210.000 blocks.

Minen in een pool

De Bitcoin-sequentie – de oplossing van de puzzel – is zo complex dat deze niet individueel gevonden kan worden. Daarom wordt in groepen gewerkt om de Bitcoins te kunnen delven. Deze groepen worden pools genoemd. Door je aan te sluiten is de kans op succes veel groter. Je hebt immers veel rekenkracht tot je beschikking die met elkaar gecombineerd kan worden. Meld je aan bij een pool als Deepbit en download GUIminer om te kunnen minen. Hier kun je kiezen met welk onderdeel van je pc je wilt minen. De snelste manier is door middel van een videokaart. Met de processor heeft in principe geen nut meer, om de moeilijkheidsgraad te hoog is. Door op start mining te klikken, zal je pc beginnen met het maken van berekeningen.

Rate this post
(Visited 60 times, 1 visits today)