Bitcoin zijn het beste te vergelijken met digitaal geld. Het is een nieuwe en moderne vorm van geld die niet is gebonden aan landsgrenzen en dat niet wordt beheerd door banken. Betalingen zullen dan ook niet verlopen via een bank maar via de gebruikers van Bitcoin zelf. Het is dus mogelijk om anderen te betalen met Bitcoin of je kunt ervoor kiezen om Bitcoin te sparen. Het is erg gemakkelijk om met Bitcoin te betalen. Je bewaart je Bitcoin namelijk in een digitale portemonnee of wallet van waaruit je een betaling kunt verrichten.

In je wallet worden je Bitcoin bewaart in de vorm van één of meerdere sleutels. Deze sleutels geven je dus toegang tot je Bitcoin en zijn dus heel erg belangrijk. De waarde van 1 Bitcoin is niet vastgesteld en kan dus op elk moment van de dag veranderen. Je kunt de waarde van de Bitcoin achterhalen door de beurs te bekijken. Je kunt in grafieken zien hoeveel 1 Bitcoin op dat moment waard is, maar ook wat de waarde van de Bitcoin was tijdens de afgelopen 24 uur, tijdens de afgelopen maand of sinds de start van Bitcoin in 2009. 

Waarde van Bitcoin

Om erachter te komen hoeveel 1 Bitcoin waard is kun je op internet kijken naar de huidige waarde van de Bitcoin. De waarde van 1 Bitcoin kan elke dag erg verschillen, waardoor het verstandig is om elke dag de waarde te bekijken wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om Bitcoin te kopen of te verkopen. Dat de waarde van Bitcoin erg kan verschillen blijkt uit de huidige waarde van 1 Bitcoin en de waarde van 1 Bitcoin na het begin in 2009. In 2009 was 1 Bitcoin namelijk zo’n 0,06 dollar waard.

Op dit moment is 1 Bitcoin zelf 600 tot wel 800 dollar waard. Door de beurs te bekijken kun je bekijken wat de huidige waarde is van de Bitcoin maar kun je ook inschatten wanneer de waarde van de Bitcoin gaat stijgen of dalen. Veel mensen menen namelijk patronen te herkennen in de waarde van Bitcoin. Om je te helpen bij het inschatten van de waarde van Bitcoin kun je de waarde bekijken van de Bitcoin tijdens de afgelopen 24 uur of de afgelopen maand.

Bitcoin koers

De koers van de Bitcoin is live te volgen via internet. Er zijn ontzettend veel websites beschikbaar waar het mogelijk is om de keurs de hele dag te volgen. Wanneer je van plan bent om Bitcoin te kopen is het erg verstandig om de koers in de gaten te houden. Op deze manier kun je erachter komen wat het beste moment is om Bitcoin te kopen. Wanneer je van plan bent om Bitcoin te verkopen kan het ook erg handig zijn om de beurs te bekijken. Door je Bitcoin te verkopen op het moment dat de Bitcoin het meeste waard zijn zul je het meeste geld ontvangen voor je Bitcoin. Het is mogelijk om de koers van Bitcoin te bekijken in euro’s of in dollars. Vaak biedt een website ook de mogelijkheid om direct de prijs van één of meerdere Bitcoin te berekenen.

Kopen of verkopen van Bitcoin

Er zijn meerdere mogelijkheden beschikbaar voor het kopen of verkopen van Bitcoin. De meeste mensen kopen of verkopen Bitcoin via een wisselkantoor. Een wisselkantoor koopt Bitcoin in van gebruikers en verkoopt deze weer aan andere gebruikers. Vaak wordt er wel een extra bedrag berekend voor het kopen of verkopen van Bitcoin. Het is erg gemakkelijk om Bitcoin te kopen of verkopen via een wisselkantoor. Je kunt vaak Bitcoin kopen door gebruik te maken van iDEAL.

Als je Bitcoin verkoopt wordt het bedrag erg snel, vaak binnen 24 uur, naar je rekening overgemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om Bitcoin te kopen of te verkopen via de exchange. Dit is een soort ruilbeurs waar gebruikers zelf hun Bitcoin kunnen kopen of verkopen. Het kopen of verkopen van Bitcoin via de exchange is vaak goedkoper dan bij een wisselkantoor omdat er geen extra kosten gerekend worden. Het kopen of verkopen van Bitcoin via de exchange neemt vaak wel wat meer tijd in beslag en je hebt er vaak meer technische kennis voor nodig.

Rate this post
(Visited 69 times, 1 visits today)